زمان تقریبی مطالعه: 7 minutes
از آنجایی که بازاریابی برای ایجاد ارتباط بین مردم است و از آنجایی که در این زمان همه کارها به صورت اینترنتی پیش میرود پس قطعاً بازاریابی به روش قدیمی نمیتواند پاسخگو باشد. از این رو برای نتیجهگیری بهتر باید به سمت بازاریابی دیجیتال رفت. بحث ما در این مقاله نیز این مبحث است که تاریخچه دیجیتال مارکتینگ چیست و شرایط آن در ایران چگونه است.
اگر بخواهیم توضیح کلی در این باره بدهیم، باید بگوییم که مارکتینگ یعنی بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی به وسیله ابزارهای دیجیتالی. ریشه این موضوع برمیگردد به زمانی که رادیو اختراع شد و ارتباطات میان سراسر مردم دنیا شکل گرفت. بنابراین در این زمان که ارتباطات مردم از طریق اینترنت بیشتر شده است پس قطعاً دیجیتال مارکتینگ نیز شکلی دیگر به خود گرفته است.
اگر شما جز افرادی هستید که به دیجیتال مارکتینگ علاقه دارید پس حتماً کنجکاو هستید که بدانید شرایط این شغل در ایران و جهان چگونه است. بنابراین میتوانیم به شما بگوییم، از آنجایی که همه کارها به سمت و سوی آنلاین پیش رفتهاند، پس فعالیت در این شغل هم در ایران و هم در خارج از ایران میتواند شغل پر رونق و پر درآمدی باشد.
در سالهای اخیر دیجیتال مارکتینگ با استقبال بسیاری از مردم رو به رو شد و به صورت خیلی سریع رشد و پیشرفت کرد. در دهه هشتاد در ایران کار دیجیتال مارکتینگ کلید خورد و تبلیغات اینترنتی به شکل امروزی در کشور ایران با سایت پرشین بلاگ آغاز گردید.
سایت پرشین بلاگ اولین سایتی بود که در سال ۸۱ شروع به کار کرد. این سایت، سایت وبلاگ نویسی فارسی بود که برای اولین بار در ایران شروع به کار میکرد. پس از چند مدت امکان قرار دادن بنرهای تبلیغاتی در وبلاگها به وجود آمد و در آن زمان که وبلاگ نویسی رواج پیدا کرده بود، افراد صفحهای برای گرفتن تبلیغ برای خود ایجاد کرده بودند. در این زمان بود که وجود سایتهای تخصصی تبلیغ، ضروری شد و سایتهایی از قبیل ایستگاه به وجود آمدند. کار این سایتها تبلیغ و اطلاع رساندن درباره شرکت و خدمات آنها بود.
با رشد کاربران موبایل و سیستمهای اندرویدی نیاز به اپلیکیشنهای مختلف احساس شد. از این رو در سال ۸۹ دانشجویان ایرانی دست به ایجاد برنامههایی از قبیل بازار زدند. بعد از آن برنامههایی از قبیل عدد و… به وجود آمدند که هدف از ایجاد آنها تبلیغ در فضای مجازی بود و بعد از آن این کارها رونق بیشتری گرفت تا زمان امروز که برنامههای بسیار و افراد بسیاری در فضای مجازی وجود دارند که به ارتباطات و تبلیغ بین مردم، سر و سامان دادهاند.
تمامی شرکتها، سازمانها و افراد در تلاش هستند که در راستای پیشرفت در این زمینه قدم بر دارند و اطلاعات خود را کاملتر کنند و به این دانش مهم دست پیدا کنند که چگونه میتوانند در راستای پیشرفت این علم قدم بردارند. به طور کلی میتوان گفت که آینده دیجیتال مارکتینگ در ایران خوب است و با توجه به نمودار رو به رشدی که دارد پیشرفت در این زمینه قطع به یقین است. پس در این زمان انتظار میرود که همه مشاغل و شرکتها حتما از فضای مجازی استفاده کنند.
بر اساس جستجوهایی که شده است برای آغاز این راه در ایران و جهان هیچ گونه رشته دانشگاهی وجود ندارد که بتوان به صورت مستقیم وارد رشته دیجیتال مارکتینگ شد. اما با بعضی از رشتهها میتوان به صورت غیر مستقیم به این رشته وارد شد. از جمله این رشتهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به غیر از این رشتهها رشتههایی همانند کارشناسی علوم کامپیوتر، مهندسی فنآوری اطلاعات و… میتوانند راه را برای افرادی که میخواهند وارد شغل دیجیتال مارکتینگ شوند کوتاه کنند.
درآمد این کار همانند مشاغل دیگر بستگی دارد به اینکه فرد چه تخصصی دارد و در چه حوضهای مشغول به کار است. متخصصان دیجیتال مارکتینگ در سراسر دنیا تقاضای درآمد بسیار بالایی را دارند. ولی درآمد این شغل نیز همانند خیلی مشاغل دیگر بستگی به عوامل مختلفی دارد، عواملی همانند: اندازه شرکت، موقعیت جغرافیایی شرکت، صنعت و خیلی عوامل دیگر.
ولی در کل اگر بخواهیم بگوییم، شغل دیجیتال مارکتینگ با وجود رونق بسیار میتواند از شغلهایی به حساب بیایید که درآمد مناسب و خوبی دارند. همچنین اگر فرد آگاهی لازم برای این شغل را داشته باشد میتواند به راحتی امرار معاش کند.
در این مقاله به این موضوع که در این زمانه همه کارها به صورت آنلاین و اینترنتی پیش میرود پی بردیم. پس به ارتباطی بین عموم مردم که بتوانند به تبلیغ بپردازند احتیاج است تا خدمات خود را به مردم نشان دهند. شغل دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال در این عصر حرف اول را میزند و علاقهمندان میتوانند از راهها و رشتههای مختلف وارد این شغل شده و کسب درآمد کنند.