زمان تقریبی مطالعه: 7 minutes
در سالهای اخیر با توجه به آمار بدست آمده رشتهی حسابداری در میان دانشجویان مورد توجه خاصی قرار گرفته و گرایش بیشتری پیدا کرده است. رشته حسابداری، رشتهای کاربردی است که فارغالتحصیلان آن میتوانند حسابدار یا مدیر مالی یک شرکت یا سازمان بشوند. هر سازمانی به یک حسابدار که در کار خود تخصص کافی داشته باشد نیاز دارد، پس میتوان شغل حسابداری را شغلی مهم به شمار آورد که مهارت و دانش زیادی را میطلبد. در ادامه مطالب با شغل و رشته حسابداری بیشتر آشنا خواهیم شد.
شغل حسابداری یکی از قدیمیترین مشاغل است که قدمت زیادی دارد. حسابداری یکی از زیر شاخههای علم ریاضی است که اطلاعات مالی را جمعآوری کرده و به آنها رسیدگی میکند. حسابدار کسی است که اطلاعات مالی مربوط به سازمان و شرکت را ثبت و جمعآوری میکند و پس از طبقهبندی و رسیدگی به آنها، گزارشاتی از این اطلاعات به دست آمده به مدیر سازمان یا شرکت ارائه میدهد. حسابدارها در ساعات اداری مشغول به فعالیت هستند، امّا ممکن است بنا به ضرورت در ساعات دیگری نیز کار کنند.
حسابداری زیر مجموعههای متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها حسابداری مالی است. امروزه تمام شرکتها برای رسیدگی به کارهای مالی نیاز به یک حسابدار دارند. حسابدار مالی تمام سود و زیان و ترازنامههای یک شرکت را ثبت کرده و محاسبه میکند، سپس تمام این محاسبات را به صورت گزارشی به مدیران بلا دست ارائه میکند. پس در حالت کلی میتوان اینگونه نتیجه گرفت که حسابداری مالی به فعالیتهای مالی و گردآوری اطلاعات در این زمینه مربوط میشود.
تمام انتخابهای ما در زندگی میتوانند سرنوشت ما را رقم بزنند. یکی از انتخابهای مهم ما در طول زندگی، انتخاب رشته تحصیلی است که بسیار سرنوشت ساز خواهد بود. انتخاب رشته تحصیلی باید با توجه به علاقه و استعداد هر شخص باشد تا در انتها به موفقیت برسد. برای ورود به رشته حسابداری افراد باید با قبولی در پایه نهم و ورود به پایه دهم، رشته فنی را برگزیده و از میان آن شاخه حسابداری را انتخاب کنند. سپس با تحصیل این رشته در هنرستان مدرک دیپلم خود را دریافت نمایند.
در ادامه نیز اگر علاقهمند به ادامه تحصیل باشند میتوانند دوره کاردانی را نیز در آموزشگاههای فنی حرفهای پشت سر گذاشته و مدرک کاردانی حسابداری را بگیرند. البته کسانی که در دوره دبیرستان هم رشته حسابداری را انتخاب نکرده باشند و با رشته دیگری وارد دانشگاه بشوند هم میتوانند با ورود به دانشگاه رشته حسابداری را انتخاب کرده و با قبولی در آزمونهای مربوطه، در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهند.
کسی که رشته حسابداری را برای ادامه تحصیل و داشتن شغل در آینده انتخاب میکند باید تمام جوانب و مزایا و معایب این رشته را هم بشناسد و آشنایی کامل با این رشته پیدا کند. او باید بداند که چگونه میتواند در این راه به موفقیت برسد، باید بداند این رشته با چه دروسی مرتبط بوده و برای قبولی در این رشته چه درسهایی باید قوی باشد. حسابداری شغلی است که علاوه بر داشتن دانش، نیازمند داشتن تجربه نیز میباشد. پس توصیه ما به شما این است که در آموزشگاههای فنی و حرفهای با کمک اساتید با تجربه، مدرک خود را دریافت نمایید و از این خدمات آموزشی استفاده نمایید.
حال این پرسش در ذهن شما ایجاد میشود که برای قبولی در حسابداری چه درسهایی مهم هستند؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم. درسهایی همچون ریاضی و آمار و اقتصاد از مهمترین درسها هستند که در قبولی شما تاثیر بسزایی خواهند داشت. به همین دلیل افرادی که رشته ریاضی هستند به راحتی میتوانند در رشته حسابداری موفق شوند.
امروزه استخدام حسابدار در شرکتهای بزرگ و کوچک رو به افزایش است. قدمت این شغل به هزاران سال پیش باز میگردد و جزو شغلهای پرطرفدار محسوب میشود. شاید ورود به شغل حسابداری آرزوی خیلیها باشد امّا مسئله این است که چگونه وارد بازار کار حسابداری شویم؟ یا اصلاً برای اینکه یک حسابدار شویم از کجا باید شروع کنیم. صد در صد میدانیم که برای بدست آوردن این شغل نیازمند مدرک تحصیلی خواهیم بود. حداقل مدرک تحصیلی که به آن نیاز داریم کارشناسی حسابداری است.
ما باید مدرک مربوط به این رشته یا رشتههای مرتبط با حسابداری، از جمله اقتصاد، مدیریت و… را داشته باشیم همچنین با شرکت در دورههای آموزشی و نرمافزارهای حسابداری تجربه و مهارت کسب کرده تا به راحتی بتوانیم وارد بازار کار شویم. فرصتهای شغلی این رشته بسیار گسترده است و حتی با کمترین مهارت نیز میتوان در شرکتها یا سازمانها مشغول به کار شد.
اخیراً رشته حسابداری به دلیل فرصتهای شغلی آن به رشتهای پرطرفدار تبدیل شده است. دنیای این رشته دنیای اعداد و ارقام بوده و بسیار گسترده است. حسابداری رشتهای است که چندین شاخه متفاوت با هم دارد، پس اولین و بهترین گام برای شروع حسابداری این است که بدانید به کدام شاخه علاقه دارید و کدام را انتخاب میکنید، تا در نتیجه بتوانید هدف خود را مشخص کرده و به سوی هدفتان قدم بردارید.
یک حسابدار خوب باید اصول و قوانین حسابداری را بلد باشد، وقت شناس بوده و تعهد کامل نسبت به شغل خود داشته باشد و اهل حساب و کتاب دقیق باشد. تمام این موارد گامهایی مهم و حیاتی برای شروع کار حسابداری میباشد که باید توجه لازم برای آنها صورت گیرد.
همه افراد در زندگی روزمره با حساب و کتاب سر و کار دارند و دخل و خرجهایشان را حساب میکنند. این حساب کردنها باید به صورت دقیق انجام گیرد. همچنین تمام منافع و زیان یک شرکت رابطهی مستقیمی با حسابدار آن شرکت دارد. حسابداری که بتواند به خوبی از پس کار حسابرسی براید حتما برای یک شرکت تاثیرگذار خواهد بود.
ّشغل حسابداری شغل حساسی است و دقت و حوصله زیادی را میطلبد. اگر یک حسابدار دقت و علاقهی کافی به شغل خود نداشته باشد نمیتواند موفق باشد. همچنین رشته حسابداری را میتوان تا مقطع دکتری را نیز ادامه داد، امّا با در دست داشتن مدرک کارشناسی حسابداری هم میتوان به بازار کار وارد شد.
حسابداری علمی خارج از نوشتهها میباشد و تجربیات اشخاص در این حوزه باعث میشود یک حسابدار حرفهای و موفق باشند.
نویسنده: مهسا یعقوبی