زمان تقریبی مطالعه: 7 minutes
از جمله شغلهایی که امروزه در بازار ایران جز مشاغل پر درآمد محسوب میشود، شغلهای رشته حسابداری میباشد. از این رو اگر هنوز به دنبال یک شغل با درآمد خوب هستید این رشته میتواند گزینهی بسیار مناسبی باشد. همچنین شغلهای بسیار زیادی وجود دارد که زیر مجموعهی رشتهی حسابداری است. در واقع رشتهی حسابداری یک شغل حساس و پیچیده است که باید کاملاً دقیق و درست انجام شود. در ادامه مقاله نیز به معرفی شغلهای رشته حسابداری خواهیم پرداخت تا اطلاعات کافی درباره این رشته و موقعیتهای شغلی آن داشته باشید.
اگر در شرف ورود به دانشگاه هستید، بیشک انتخاب رشته حسابداری به شما پیشنهاد میشود. این پیشنهاد به این دلیل است که حسابداری بازار کار بسیار خوبی داشته و اگر دانش آموخته این رشته باشید، 99 درصد مواقع بیکار نخواهید ماند. در شرایطی دیگر اگر قصد دارید شغل خود را عوض کنید، که به درآمد ایده آل برسید، حسابداری میتواند بهترین گزینه برای شما باشد.
شغل حسابداری در بازار کسب و کار خواهان زیادی داشته و این مسئله ناشی از آن است که هر سازمان و ارگانی، یک بخش مالی دارد. از این رو هر بخش مالی نیازمند یک یا چند حسابدار است که بتواند کارهای مالی آن بخش را به درستی انجام دهد .همچنین در گذشته افراد نیازی به حسابدار نداشته و سعی میکردند به تنهایی به امور مالی خود رسیدگی کنند. امّا به مرور زمان با گسترش بازارهای پول و سرمایه، نیاز به یک فرد حرفهای و آگاه در زمینه مدیریت و بررسی امور مالی افزایش یافت. همچنین بهتر است بدانید، از جمله وظایفی که برای یک حسابدار تعریف میشود به شرح زیر است :
با توجه به این که شرکت مربوطه کوچک باشد و یا بزرگ، به همان نسبت وظایف حسابدار نیز متغیر خواهد بود. همچنین برای آشنایی شما با انواع شغلهای رشتهی حسابداری در این بخش از مقاله قصد داریم به شرح عناوینی از این شغلها بپردازیم.
حسابدار وظیفه دارد سوابق مالی را ثبت و تحلیل نماید .فعالیت در این شغل به دو صورت می باشد، دسته اول افرادی هستند که در شرکت ها مشغول به کارند و به امور مالی شرکت رسیدگی میکنند. دسته دوم نیز شامل افرادی میشود که در این زمینه برای خود مشتریهایی به دست آورده و به صورت مستقل برای خود کار میکنند. همچنین لازم به ذکر است که حقوق یک حسابدار رفته رفته با به دست آوردن سابقه کاری افزایش می یابد.
وظایف حسابرس مانند وظایف حسابدار بوده و تمام توضیحاتی که در بخش فوق برای حسابدار شرح دادیم برای حسابرس نیز صدق میکند. بطور خلاصه وظیفه حسابرس تهیه سوابق مالی، تحلیل دادهها و در نهایت مدیریت آنها میباشد. وجه تمایز شغل حسابداری با شغل حسابرسی در این است که حسابرسان به جای کار برای یک شرکت خاص، برای شرکتهای مختلف کار میکنند، که وظیفه اصلی آن شرکتها رسیدگی به امور مالی است. به عبارت سادهتر، وظیفه حسابرس این است که فعالیت حسابدار یک شرکت را بررسی نماید.
همچنین زیر مجموعه و شغلهای هم تراز با شغل حسابرسی به شرح زیر میباشند: دستیار حسابرس، حسابرس مالی، حسابرس داخلی، متخصص مالیات بر درآمد، مدیر امور بیمه، ارشد بیمه، مدیر حسابرسی داخلی، مدیر حسابرسی، حسابرس ممیزی است.
مدیر ارشد مالی عهدهدار مدیریت مالی ارگان و سازمانی است که در آن سازمان و یا ارگان فعالیت میکند. به عبارتی مدیر ارشد مالی، یک مدیر اجرایی است که پیرو این مسئولیت وظیفه دارد که برای امور مالی برنامه ریزی کند. همچنین سوابق مالی را حفظ نماید و این سوابق را تجزیه و تحلیل کند. به طور کلی وظیفه مدیر ارشد مالی مدیریت بخش حسابداری مجموعه بوده و گزارشهای مربوطه را به مدیر عامل ارائه میدهد. بهتر است بدانید که حسابداران مشغول در یک شرکت میتوانند با ترفیع در شغل خود، به این سمت مدیر ارشد مالی دست یابند.
همانگونه که از نام تحلیلگر مالی پیداست، فردی است که به ارزیابی مسائل مالی میپردازد. بدین صورت که تحلیلگر مالی گزینههای سرمایه گذاری و شراکت، برای پروژههای در دست را تحلیل و ارزیابی کرده تا در صورت صلاحدید برای شراکت و سرمایه گذاری انتخاب شوند. در واقع یک تحلیلگر مالی میتواند برای شما سیگنالهای مالی پر سودی را پیشنهاد دهد. با دیدی دقیق تر باید گفت که تحلیل گران مالی علاقهای ندارند که صورتهای مالی را بررسی نمایند، بلکه در عوض برای اهداف مالی شرکتها تلاش میکنند. همچنین وظیفه اصلی یک تحلیلگر مالی به شرح زیر میباشد:
قبل از اینکه بخواهید رشتهی تحصیلی خود را انتخاب کنید، بهتر است با مزایای آن آشنا شوید. البته لازم به ذکر است که تمامی شغلها و رشتهها مزایا و معایبی دارند. حال برای آشنایی بیشتر با مزایای این رشتهی پرطرفدار در ادامه مقاله همراه ما باشید.
بدیهی است که اعتبار هر مدرک، به دانشگاه و مراکز آموزشی که در آن تحصیل کردهاید بستگی دارد. پس برای این امر بهتر است قبل از هر کاری، درباره رشته حسابداری نیز به نوبه خود تنوعی گستردهای در مشاغل خود دارد. گاهاً این امکان وجود ندارد که مستقیماً به یکی از سمتهای ذکر شده در بخش فوق دست یابید، بلکه با سالها کسب تجربه و گرفتن ترفیع میتوانید به یکی از شغلهای بالا دست پیدا کنید. مسئلهای که در این بین مسلم است، بازار کار حسابداری میباشد. بطوری که در هر برههای از زمان می توانید با یادگیری علوم و فنون این رشته به یک شغل خوب دست یابید.
مراکز مربوطه تحقیق کنید و در آخر با در نظر گرفتن شرایط و ضوابط، دست به انتخاب بزنید.
مجموعه آموزشی پندار با نام تجاری علم ساز (elmsaz)، قادر است مدارکی با شرایط فوق را برای شما اخذ نماید. جهت مشاوره رایگان فقط کافیه فرم زیر پر کنی..
نویسنده: مهسا یعقوبی