زمان تخمین زده شده مطالعه: 4 دقیقه
در این مقاله از وبسایت علمساز نگاهی بر پنج اصل مدیریتی در تئوری آشوب میاندازیم تا متوجه شویم که در دنیای مدرن کسب و کارها و سازمانهای مختلف تا چه حدی به آموزشهای نوین نظیر دوره MBA نیاز دارند.
نکته اول تئوری آشوب خطاب به مدیران، این است که شما نمیتوانید از طریق منطق از پیش تعیین شده به مدیریت بپردازید شاید کمی پیشتر این امکان وجود داشت ولی امروزه سرعت تحولات در محیط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی انقدر بالاست که فرمولهای سابق به تنهایی کفایت نمیکنند.
این اصل به مدیران خاطرنشان میکند که اهداف سلسله مراتبی دیگر کارساز نیست. در MBA ما به شما میآموزیم که چطور تغییرات و تحولات تازه را در جریان زمان مدیریت کنید و تکنیکهای دادهسازی فرآیند تغییر را ایجاد کنید.
تغییر همواره با مقاومت همراه است. این یعنی این که در هر وهلهای از مدیریت فرآیندهای مهمی وجود دارند که در مقابل تغییر قد علم کردهاند. این مقاومت ناشی از ترس تغییر در هنجارهای سنتی سازمان و نحوه اجراست.
اشتباه بزرگ مدیران در این میان تلاش برای غلبه کردن بر این مقاومتهاست در صورتی که بهترین راهکار یافتن منابع این مقاومتهاست. در دوره MBA در بخش رفتار سازمانی ورزشهای شناخت منابع متفاوت را به طور کامل میآموزید.
نظامهای غیر خطی در شرایط آشوب حساسترین نظامها به حساب میآیند و تغییرات کوچک در آنها منجر به تحولات بزرگی میشود.
این اصل به ما یادآور میشود که برای تغییرات بزرگ نیاز به هزینههای کلان و تدارکات گسترده نیست بلکه باید ابتدا نقاط حساس را بشناسیم و مبتنی بر این نقاط تعیین کننده و اعمال تغییرات کوچک زمینه تحول سازمانی را ایجاد کنیم.
شما در دورههای MBA ما مفاهیم کلیدی مثل خودسازماندهی، گروههای خودگردان، سازمان هوشمند و … آشنا خواهید شد. از این طریق مدیران میتواند در سیستمهای پیچیده امکان طرحریزی و پیشبینی دقیق عملیاتی را تقویت کنند. در اصل شما باید بتوانید. روی پارامترهایی اثر بگذارید که بر روند تکاملی سیستم اثر گذارند.
در سازمان به تدریج به کمال میرسد! شکل مطلوب سازمان ماهیت تکاملی دارد و ابعاد مختلفی را در خود گنجاندهاست. این ویژگی باعث میشود چالش به نام چالش جورسازی اجزای سازمان ظهور کند. امروزه شما به عنوان یک مدیر نمیتوانید از یک ساختار و سبک یا یک نگرش استفاده کنید بنابراین باید با دستاوردهای دانش مدیریت و رویکردهای چند بعدی MBA وجوه پویا و متنوع نظامها را شناسایی کنید تا بتوانید به راحتی سازمان خود را هدایت کنید.
بنابراین کسب و کارها میتوانند از طریق بازاندیشی مدیران ابتدا خود را با شرایط جدید تطبیق دهند و سپس به مرحله تغییر وارد شوند. تغییر از این حیث حیاتی است که شما را در میدان رقابت تازه نفس نگه میدارد. مدیران با تغییرات کوچک مدرن اتلاف زمان و هزینه اثر بزرگ ایجاد میکند و با نقش چشمگیر خود در سیستم های پر آشوب هنرمندانه اجزای سازمان را جور میکنند تا پازل کسب و کار شما تکمیل شود.