یکی از مهمترین فاکتورها در هر کسب و کاری نیروی انسانی است. در حقیقت یک شرکت با جذب و استخدام نیروهای مجرب میتواند موفقیت یا شکست خود را رقم بزند. با توجه به اهمیت این موضوع کارفرمایان باید علاوه بر ایجاد برندینگ برای محصولات خود؛ لازم است با خلق یک برند کارفرمایی قوی در استخدام جویندگان کار حرفهای به خود کمک کنند. برای پاسخ به سوال برندسازی کارفرما و برند کارفرمایی چیست؟ با ما همراه باشید.
برای پاسخ به سوال برندسازی کارفرما و برند کارفرمایی چیست؟ باید بگوییم که برند کارفرمایی به شهرتی گفته میشود که یک کارفرما در میان کارمندان خود به آن معروف است. اینکه کارکنان چه حسی نسبت به کارفرما و محیط کاری خود دارند به نحوه برخورد کارفرما با آنها و جو حاکم بر محیط کاری بستگی دارد. طبیعتا یک کارمند برای توضیح دادن وضعیت کار کردن در یک شرکت بیشتر در رابطه با مدیریت، فرهنگ، شرایط و… محیط سخن میگوید تا اینکه درمورد برند محصول حرف بزند! به این ترتیب فرد سوال کننده میتواند متوجه شود که کار کردن در شرکت چگونه است و تصمیم بگیرد در آنجا کار کند یا نه؟
از اهمیت برند کارفرمایی بر رونق کسب و کار نمیتوان چشم پوشی کرد. در بیشتر مواقع در مباحثی همچون برندینگ ذهن مردم به سمت مفاهیم بازاریابی میرود؛ اما بخشی از شهرت یک شرکت مدیون برند کارفرمایی است. در واقع کارفرمایی سازی در نهایت سبب ایجاد یک محل کار جذاب میشود که نیروی انسانی مورد نظر را فرا میخواند؛ به این ترتیب شرکت با آوازه خوش خود میتواند پذیرای افراد با مهارت و دانش بالا شود. ثمره استخدام نیروی انسانی متمرکز و ماهر نیز چیزی به جز رساندن سازمان به اهداف ارزشمند نیست. ساختن برند کارفرمایی مزایای زیادی همچون صرفهجویی در هزینههای استخدام دارد. همچنین با مدیریت فعال برند کارفرمایی، کارمندان مورد نظر در سریعترین زمان ممکن برای کار درخواست میدهند؛ چراکه تعریف کار کردن در شرکت شما را از سایر کارمندانتان شنیدهاند!
تا پیش از خلق مفهومی به نام برند کارفرمایی یعنی زمانی که هیچکس نمیدانست برندسازی کارفرما و برند کارفرمایی چیست؟ تمرکز شرکتها تنها روی محصول بود و توجه خاصی به نحوه برخورد با کارمندان نمیشد. زمانی که کارفرمایان حرفهای از مزایای برند کارفرمایی آگاه شدند، ایجاد آن را شروع کردند. در ادامه به تعدادی از مزایای داشتن یک برند کارفرمایی قدرتمند اشاره خواهیم کرد:
زمانی که یک شرکت شهرت خوبی در داشتن محیط کاری قابل قبول داشته باشد، کارمندان میل زیادی برای استخدام در آن دارند؛ به این ترتیب دیگر لازم نیست شرکت هزینه زیادی برای جذب جویندگان دلخواه خود کار پرداخت کند.
شرکتها با برندسازی کارفرمایی قوی به دلیل داشتن آوازه مثبت داوطلبان بیشتری دارند؛ به همین دلیل زمان استخدام کاهش یافته و جویندگان کار به سرعت به آن جذب خواهند شد.
نیروی انسانی برتر و مجرب علاقمند به کار کردن در یک محیط منحصر به فرد است. محیط کاری و کارفرمایی که سایر کارمندان از آنها راضی باشند، میتوانند در جذب جویندگان ماهر موفق باشند.
زمانی که نیروی انسانی کاربلد جذب شرکت با برند کارفرمایی قوی شد، احتمالاً تا مدت زیادی در آن محیط به فعالیت میپردازد؛ چرا که موقعیت و فرصت برای پیشرفت او زیاد است، پس به ندرت از کار خود خسته شده و فکر استئفا به سرش میزند.
شما به عنوان یک کارفرما زمانی میتوانید برند کارفرمایی قدرتمندی را خلق کنید که با معیارها و شاخصهای آن آشنا باشید. این شاخصها ارزش پیشنهادی کارفرما یا employer value proposition نامیده میشوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
یکی از شاخصهای مهم برند کارفرمایی، فرصت است؛ یعنی شرکت تا چه حد در جهت رشد کارکنانش گام برمیدارد و برای آن هزینه میکند؛ برای مثال کارفرما با در نظر گرفتن کارمندان به عنوان یک عنصر مهم در شرکت به خوبی میداند که برگزاری دورههای آموزشی، سفر تجاری و … در افزایش رشد و ارتقای شغلی کارمندان موثر خواهد بود.
توجه داشته باشید که ارتباط بین رهبران، مدیران و در کل پرسنل یک شرکت تاثیر زیادی بر جو کلی آن دارد. اینکه همکاران چقدر به یکدیگر اعتماد داشته و در ارتباط با هم موفق هستند، از شاخصهای برند کارفرمایی محسوب میشو.د در حقیقت برقراری روابط موثر بین افراد یک شرکت، زمینه ساز رونق گرفتن محل کار و بهبود فرهنگ آن خواهد شد.
یک شرکت معتبر برای ارتقای سطح خود باید چیزی بیشتر از ارائه یک محصول یا خدمات بینظیر داشته باشد. در حقیقت لازمه ارائه محصول یا خدمات عالی، توجه به برند کارفرمایی و فناوری، مسئولیت اجتماعی، توانمندسازی کارکنان، تنوع و … است.
اگر از کارمند یک شرکت در رابطه با وضعیت محل کارش بپرسیدريال احتمالاً علاوه بر دیگر موارد به پاداشهایی که به او تعلق میگیرد نیز صحبت میکند؛ برای مثال کارفرما چه مزایایی همچون بیمه درمانی، حقوق بازنشستگی، مرخصی با حقوق و … برای کارکنان در نظر میگیرد؟
برای آنکه کارفرمای خوبی باشید، باید به کارکنان شرکت چه از افراد با ردههای بالا تا کارکنان دیگر رفتار خوبی داشته باشید. به بیانی لازم است به همه کارکنان شرکت اهمیت بدهید. توجه و عمل به ایدههای زیر تا حد زیادی میتوانند کمک کننده باشند:
به گونهای برنامهریزی کنید که از طریق آن تمام داوطلبان با ارائه مهارتهای خود بتوانند شانس خود را امتحان کنند. به عبارتی ایجاد فضایی برای برگزاری جلسات استخدام با شرایط برابر از ویژگیهای برندسازی کارفرمایی است. همچنین در روز مصاحبه نیز باید با دقت همه چیز را بررسی کنید و چیزی را از قلم نیندازید.
همه کارمندان باید در یک محیط امن و راحت مطابق با ارزشهای خاصی پیش روند و در شرکت شما مشغول به کار شوند؛ به این ترتیب که کارمندان در موازات پیش بردن زندگی شخصی کارهای شرکت را نیز انجام دهند.
استراتژی برند کارفرمایی به خوبی میداند که پیشرفت شرکت در گرو پیشرفت کارکنان آن است. پس برای این کار لازم است مهارتهای خود را ارتقا دهید.
علاوه بر آنکه در واقعیت باید محیط امنی را برای کارکنان ایجاد کنید، خوب است با ایجاد صفحات اجتماعی تصاویر مثبتی از محیط کار شرکت در آنها قرار دهید؛ در نتیجه میتوانید برای تبلیغ برند کارفرمایی خود، محیط کاری عادلانه و بینظیر را با سایر افراد به اشتراک بگذارید .
برای آنکه برند کارفرمایی سازمان خود را تعیین کنید، لازم است بدانید برندسازی کارفرما و برند کارفرمایی چیست؟ که در این مطلب به آن اشاره کردیم. در حال حاضر تاثیر برندسازی کارفرما به مدیران شرکتها اثبات شده است. آنها به خوبی میدانند که با خلق برند کارفرمایی میتوان رضایت کارکنان فعلی را افزایش و در جذب نیروی انسانی ماهر موفق بود.
اگر شما تمایلی به ساخت برندکارفرمایی جذاب دارید، با ما همراه باشید، موسسه آموزشی علمساز با طراحی دوره آموزشی مسترکلاس VIP پیشتازان الماسی شبکهای حرفهای از برندهای مطرح کشوری ایجاد کرده. این دوره یک سفر هیجان انگیز به دنیای مدیریت در ارتفاعات بالاست که شما را با مفاهیم و استراتژی های برتر مدیریتی آشنا خواهد کرد. همچنین شامل مطالب تحلیل موردی ؛ تمرینات عملی ؛ مشاوره و فرصت والای شبکه سازی است ؛ شما در این مسیر با بهترین متخصصان حوزه مدیریت همراه خواهید بود و از تجربیات آن ها بهره مند خواهید شد.
عوامل تاثیرگذار بر برند کارفرمایی چیست؟
اعتباربخشی به کارمندان، ارزشها، فرهنگ، فرصتهای پیشرفت شغلی، تعادل کار و زندگی شخصی، وجود امنیت شغلی، مزایا و … از عوامل تاثیرگذار بر این موضوع هستند.
چه شرکتهایی میتوانند در جذب بهترین استعدادها موفق باشند؟
تنها شرکتهایی که استراتژیهای درستی در برندسازی کارفرمایی را به کار گرفتهاند؛ میتوانند در جذب بهترین استعدادها موفق باشند.