زمان تقریبی مطالعه: 7 minutes
یکی از زیر مجموعههای مهم رشته حسابداری، حسابداری مدیریت میباشد. اگر بخواهیم درباره این رشته یک تعریف جامع داشته باشیم باید بگوییم که به مجموع مدیریت کسب و کار با حسابداری امور مالی حسابداری مدیریت میگویند. به عبارت سادهتر این نوع از حسابداری شامل رویکردهای سیستماتیک میباشد که جهت برنامه ریزی و کنترل کردن وظیفههای بخش مدیریت از آنها بهره میبرند. در حسابداری مدیریت با تکنیکهایی روبرو هستیم که مدیریت را برای مدیران شرکتها تسهیل میکند. در ادامه با توضیحات بیشتری در این باره با شما همراه هستیم.
از گذشته تاکنون مقالههای زیادی درباره این رشته منتشر شده است، امّا به مرور زمان تکنیکهای زیادی به این بخش اضافه میشوند که تنها میتوان آنها را در جدیدترین مقالات مربوط به حسابداری مدیریت پیدا کرد. در بخش زیر به چند نمونه از این مقالات اشاره خواهیم کرد.
در این مقاله رفتار افراد را در برخورد با قراردادهای انگیزشی مورد بحث قرار میدهند. بررسی این رفتارها بر اساس سود و زیان شرکتها میباشد که در آنها از معیارهای ریسک گریزی هالت و لاری و همچنین از معیارهای زیان گریزی بربنک و رنکین بهره میبرند. نتایج بررسیهای انجام شده بر روی افراد مختلف با استفاده از معیارهای ذکر شده را میتوانید در این مقاله مطالعه کنید.
همان گونه که از نام آن پیداست در این مقاله اثر میانجیگری حسابداری مدیریت بررسی میشود تا مشخص شود که به رابطه میان طراحی سیستم هزینه و عملکرد شرکت چه تأثیری گذاشته است.
در این مقاله نقش اصلی شرکت در حسابداری مدیریت استراتژیک بررسی میشود، چون که تکنیکهای مورد استفاده در این شاخه از حسابداری (حسابداری مدیریت استراتژیک) هنوز برای مدیران مالی گنگ میباشد. این مقاله بیشتر به مدیران شرکتها در تصمیمگیریها کمک میکند.
در این مقاله سعی شده است که توجه مدیران واحدهای اقتصادی به ابزارهای حسابداری مدیریت جلب شود. چرا که وضعیت اقتصادی حال حاضر کشور بسیار وخیم است و استفاده از ابزارهای حسابداری مدیریت به اقتصاد مقاومتی کشور و تولید ملی کمک شایانی خواهد کرد.
یکی از عوامل رشد و پیشرفت شرکتها توجه به کیفیت خدماتی است که عرضه میگردد. به این دلیل در این مقاله بررسی ابعاد کیفیت خدمات حسابداری مدیریت از دیدگاه مدیران درون سازمانی مورد بحث قرار میگیرد که روشهای قدیمی و سنتی که برای سنجیدن کیفیت خدمات مورد استفاده قرار میگرفت، در حال حاضر دیگر کارایی ندارند.
برای امتحان کارشناسی ارشد رشته حسابداری مدیریت، منابعی مورد نیاز است که در بخش زیر به طور کامل آنها را برای شما شرح دادهایم.
هنگامی که از یک رشته اصلی زیر مجموعههایی شکل میگیرد، بدین مفهوم است که در بازار کار به آن زیر مجموعه نیاز پیدا کردهاند. پس از آن برای رسیدن به اهدافی استفاده میشود که به شرح موارد زیر میباشند:
مدیریت یک شرکت با استفاده از اطلاعات ارائه شده برای مجموعه تصمیم میگیرد. اطلاعات ذکر شده عبارتند از: تحلیل اطلاعات مالی، پیش بینی رویدادهای مالی، نمودارهای گوناگون و… . حسابداری مدیریت باید در زمان مناسب این اطلاعات گردآوری شده را به مدیران تحویل دهد.
برای رسیدن به هدف باید برنامه ریزی کرد. این بار کمک به برنامهریزی شرکت یکی از اهداف حسابداری مدیریت میباشد. در برنامهریزی برای هر شرکت و ارگانی به اطلاعات مالی نیاز است که این اطلاعات نیز به وسیله حسابداری مدیریت جمع آوری و ارائه میگردد.
در جهت مدیریت استراتژی سازمان، راه حلهایی را پیشنهاد میدهند که به کمک آنها موانع را تشخیص میدهند و در صدد رفع آنها برمیآیند. اطلاعاتی که حسابداری مدیریت به مدیران ارائه میدهد باعث تسهیل در شناسایی مانعها میشود.
اگر اطلاعات مالی جمع آوری شده توسط حسابداری مدیریت به درستی مورد استفاده قرار گیرد، در آیندهای نه چندان دور تاثیر آن مشاهده خواهد شد. این کار سبب میشود که سود شرکت افزایش یافته و ضررهای آن کاهش یابد.
شرکتها و سازمانها برای ادامه حیات فعالیت کاری خود به این زیر شاخه از حسابداری نیاز دارند. اگر مدیران قصد داشته باشند برای آیند کاری خود برنامه ریزی مفصلی را انجام دهند و درباره رویدادهای مالی پیش بینیهای صحیحی را داشته باشند، بهتر است از این زیر مجموعه حسابداری استفاده کنند.
برای به کار گیری مهارتها و تکنیکهای موجود در این زیر شاخه، به افراد متخصص نیاز میباشد که در این زمینه تحصیل کرده باشند. همچنین افرادی که دانش آموخته این رشته هستند میتوانند حوزههای کاری متفاوتی داشته باشند که حوزههای زیر نمونههایی از آنها هستند.
هر حرفه و شغلی ملزم به داشتن مهارتهای میباشد. در این مورد نیز با قاعدهای مستثنی روبرو نیستیم، چرا که برای ورود به حسابداری مدیریت فرد باید مهارتهایی داشته باشد از جمله :
در این مقاله به یکی از اصلیترین شاخههای حسابداری پرداختیم. حسابداری مدیریت در تصمیم گیریهای یک شرکت برای رسیدن به اهداف آن نقش زیادی دارد، از این رو به عنوان یکی از زیر مجموعههای حسابداری از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطلب سعی داشتیم توضیحاتی مختصر و مفیدی را در این باره برای شما شرح دهیم امید است که برای شما مفید بوده باشد.
نویسنده: مهسا یعقوبی