زمان تقریبی مطالعه: 9 minutes
قطعاً هر کسب و کاری مدیریت هدفمندی میطلبد و به یک مدیر کاربلد محتاج است. منتهی هر فردی که در راس یک کار وجود دارد و به آن نظاره میکند مدیر محسوب نمیشود و یک مدیر باید ذهنیت درستی راجع به مدیریت داشته باشد و این باعث میشود که مدیر موفق از مدیر ناموفق جدا شود. در ادامه این مطلب نیز به مواردی همچون مدیر کیست و چه وظایفی دارد اشاره خواهیم کرد.
در هر شرکت و یا سازمان، بخشهای مختلفی وجود دارد و افراد مختلفی در این بخشها مشغول به کار هستند که وظایف هر یک از آنها، از هم جداست. بنابراین در این شرکت یا سازمان به فردی نیاز است که بتواند به کارها و وظایف این افراد نظارت کند و آنها را به سمت درستی راهنمایی کند. به فردی که کارهای کارکنان را زیرنظر دارد و راه درست را به آنها نشان میدهد مدیر گفته میشود. یک مدیر باید سعی کند که برنامهریزیهای درستی انجام دهد و کارها را به درستی پیش ببرد و کارکنان را به درستی راهنمایی کند. همه این کارها به این منظور است که آن شرکت به اهداف خود برسد. یک مدیر با کارها و برنامهریزیهایی که انجام میدهد باعث میشود که هماهنگی و نظم خاصی در شرکت ایجاد شود و در این صورت قطعاً بازدهی کارها بالا خواهد رفت و افراد با دیدن این بازدهی به درستی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
یک مدیر باید بتواند به صورت چندبعدی عمل کند و کارهای خود و شرکت را به بهترین نحو پیش ببرد برای همین چند وظیفه اصلی دارد که باید به آنها توجه کند در ادامه به توضیح چند مورد از این وظایف خواهیم پرداخت. وظایف یک مدیر عبارت است از موارد زیر:
در کشورمان انواع مختلفی از مدیریت وجود دارد که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.
اولین مورد مدیر کل میباشد که وظیفه او هدایت افراد به سمت اهداف سازمان میباشد. مدیر کل همراه با هیئت مدیره برای سازمان تصمیمگیری میکند. مورد بعدی مدیر اجرایی است که وظیفه اجرای کارها را را بر عهده دارد، یعنی پس از اینکه مدیر کل برای سازمان تصمیم گرفت این تصمیمگیری به مدیر اجرایی ابلاغ میشود که آنها را به عمل برساند. مورد بعد هم مدیر استراتژی میباشد. چیدن استراتژی برای یک شرکت از واجبات است. معمولاً در شرکتهای کوچک مدیر کل وظیفه چیدن استراتژی را دارد، ولی در سازمانهای بزرگ وظایف مدیر کل بیشتر میشود و امکان رسیدگی به همه را ندارد برای همین این موارد به مدیر استراتژی سپرده میشود. مورد بعدی هم مدیر فروش میباشد که وظیفه دارد محصولات شرکت را به مشتریان بفروشد.
از موارد بعدی مدیر بازاریابی میباشد. او باید کاری کند که کیفیت محصولات خوب باشد و تعداد فروش بالاتر رود. موارد بعدی که میتوان به آنها اشاره کرد مدیر منابع انسانی، مدیر روابط عمومی، مدیر عملیات، مدیر پروژه، مدیر دانش، مدیر تدارکات، مدیر مالی، مدیر فناوری و اطلاعات، مدیر تحقیق و توسعه، مدیر برنامهریزی، مدیر کنترل کیفیت، مدیر نوآوری، مدیر محصول و… میباشد.
اصول مدیریت شامل چند مورد مهم مانند اصل کنترل، اصل برقراری ارتباط، اصل برنامهریزی، اصل سازماندهی و اصل هدایت میباشد که بخش مدیریت باید با توجه به این اصول قدم از قدم بردارد.
یک مدیر باید هدفمند باشد و وظایف خود را بشناسد و با برنامهریزی کامل کارها را پیش ببرد و بتواند به خوبی امور را مدیریت کند. اگر از افرادی هستید که به مدیریت علاقهمند هستید باید با آرامش باشید و با اعتماد به نفس کامل کارها را پیش ببرید و سعی کنید خوشبین و برای دیگران الگوی مناسبی باشید. اگر یک مدیر در کارها موفق نباشد قطعاً الگوی خوبی برای کارکنان نخواهد بود و اصل مهم برای موفقیت در این کار داشتن مهارت و روحیه مدیریت میباشد.
هر شغلی به مدیری خوب و کار بلد احتیاج دارد که باید امور را با برنامه و هدف پیش ببرد. از این رو مطلب بالا برای شما مطلب خوبی برای آشنایی با وظایف و اصول مدیریت خواهد بود.
با تحصیل در رشته MBA، مهارتهایی را به دست خواهید آورد که میتواند مسیر شغلی شما را هموار کند. قبل از اقدام به تحصیل در این رشته میتوانید از مشاوره مشاوران مؤسسه آموزشی پندار با نام علمی علم ساز بهره ببرید.
علم ساز با بیش از ده سال سابقه برگزاری دورههای MBA، در خدمت شماست با برگزاری دوره MBA آنلاین به همراه مدرک معتبر قابل ترجمه در زمان کمتر از یک سال به همراه اساتید برتر کشور.
در صورتی که هرگونه سوالی درباره نحوه برگزاری دوره داری کافیه فقط فرم زیر تکمیل کنی تا کارشناسان ما جهت پاسخگویی سوالات شما تماس بگیرند.