موانع توانمندسازی کارمندان و کارکنان
زمان تخمین زده شده مطالعه: 3 دقیقه
دلایل و موانع مشکلاتی که مدیران و رهبران را از توانمندسازی تیم دور میکنند چیست؟ توانمندسازی یک موضوع چالش برانگیز در اکثر محلهای کاری است زیرا میتواند عناصر پویا سازی کار را در یک سازمان تحت تاثیر قرار دهد بسیاری از کارمندان توانمندسازی را ستایش میکنند امّا مدیران اکثراً مایل به این موضوع نیستند در این مقاله میخواهیم در موردی بی میلی مدیران و رهبران نسبت به توانمندسازی کارمندان صحبت کنیم. این موانع توانمندسازی کارمندان و کارکنان عبارتند از:
صادقانه بگویم تلاش زیادی نیاز است تا توانمندسازی اجرا شود. در ابتدا مدیران کار سادهای دارند امّا رفته رفته این کار آسان پیچیده و چیده تر میشود بنابراین خیلی از مدیران ترجیح میدهند ریسک نکند و الگوهای قبلی را پیش ببرند.
مدیرانی که در پوزیشنهای پائینتر مدیریتی هستند گاهی این ترس را دارند که اگر نیروی آنها توانمند شود جایگاهشان را از دست میدهند. در تئوری اگر کارمندان خودشان تصمیم بگیرند ممکن است نقش مدیریتی زیر سوال برود.
این را در نظر بگیرید که کارمندان در میانه راه تصمیمات متفاوتی بگیرند به همین خاطر مدیران کمی نگران خواهند شد. حال تصور کنید که در حوزه مدیریت مشتری هر کارمندی یک تصمیم متفاوت بگیرد این یعنی نارضایتی مشتری!
به علاوه گاهی خود مدیران هم در پروسه توانمدسازی استمرار به خرج نمیدهند، این باعث میشود کارمندان نسبت به آینده سازمان احساس نا امنی پیدا کنند.
برنامههای توانمندسازی برای همه سازمانها مناسب نیستند و باید متناسب با محل کار و محیط آن طراحی شود بنابراین وابستگی به برنامههای پیش ساخته توصیه نمیشود.
رهبران و مدیران تعاریف متخلفی از مفهوم توانمدسازی ارائه میدهند. هر دوی کارمندان و مدیران به وضوح اهداف نیازمند هستند، بنابراین تعاریف باید یکپارچه شود در این راستا راه حلهای جایگزین و اهداف طبقه بندی شده باید حتماً تدارک دیده شوند.
کارمندانی که به شدت در گیر نقشهای تعریف شده کارشان هستند. آنچنان نسبت به توانمدسازی اشتیاق نشان میدهند نقشهایی که به شدت سخت هستند کارمندان را از حرکت به جلو باز میدارد.