زمان تقریبی مطالعه: 6 minutes
زندگی بشر با پیدایش اینترنت دچار تغییرات زیادی شده است که در بحث بازاریابی نیز میتوان اثرات آن را مشاهده کرد. به مرور زمان اینترنت در اختیار همگان قرار گرفت و امروزه کمتر کسی را سراغ داریم که به دنیای مجازی دسترسی نداشته باشد. به طور تقریبی میتوان گفت، افراد در طول روز چند ساعت تماماً در فضای مجازی حضور دارند. چنین آمارهایی حاکی از آن است که مردم به اینترنت و دنیای مجازی علاقه دارند، از این رو دیجیتال مارکتینگ جایگاه مهمی در اجتماع کسب کرده است. در ادامه مطلب درباره دیجیتال مارکتینگ توضیحاتی خواهیم داشت، با ما همراه باشید.
اگر بازاریابی با استفاده از دستگاههای الکترونیکی انجام شود اصطلاحاً به آن دیجیتال مارکتینگ میگویند. قدمت دیجیتال مارکتینگ به بیش از ۱۰۰ سال پیش برمیگردد. در آن زمان رادیو به عنوان یک رسانه عمومی استفاده زیادی داشت. اولین بار یک اجرای اپرا در رادیو تبلیغ شد که پس از آن بلیطهای مربوط به آن در کمترین زمان ممکن به فروش رسید. این رویداد باعث به وجود آمدن دیجیتال مارکتینگ شد. همچنین با گذشت زمان و با پدید آمدن اینترنت، دیجیتال مارکتینگ به صورت گستردهتری پیشرفت کرد.
تفاوتهای بازاری دیجیتال و بازاریابی سنتی عبارتند از:
در بازاریابی سنتی روش تبلیغ شامل مواردی از قبیل آگهیها، بیلبوردها، تبلیغات چاپی، تبلیغات رادیویی، تبلیغات در روزنامهها و… میباشد. در طرف دیگر با بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ روبرو هستیم که شیوهای مدرن میباشد. در بازاریابی دیجیتال، تبلیغات به روشهای نوینی انجام میگیرد که عبارتند از:
دیجیتال مارکتینگ هزینه کمتری را نسبت به بازاریابی سنتی در بر میگیرد. این امر ناشی از آن است ابزارهای تبلیغاتی به شیوه دیجیتالی تقریباً رایگان است. حتی اگر در دیجیتال مارکتینگ تبلیغات به صورت اختصاصی نیز انجام گیرد، در این حالت نیز هزینه کمتری دارد. در نمونههای سنتی بیشتر با چاپ تراکتها سر و کار داریم و به طبع آن باید افرادی را نیز استخدام کنیم که تبلیغات چاپی را در بین عموم پخش کنند. البته بازاریابی سنتی تنها به چاپ تراکتها محدود نمیشود، بلکه تبلیغات در تلویزیون نیز هزینه گزافی را به همراه دارد.
نباید سرعت تبلیغ دیجیتال مارکتینگ را نادیده بگیرید. شما میتوانید تمام محصولات خود را در کوتاهترین زمان ممکن با دیگران به اشتراک بگذارید. در روش سنتی چنین سرعت عملی تقریبا غیر ممکن است، چرا که طراحی و ساخت در روش سنتی پروسهای زمان بر میباشد. در این مورد دسترسی عوام مردم به اینترنت نیز تأثیر بسزایی در سرعت دیجیتال مارکتینگ دارد.
انواع گوناگونی از روشهای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد. این روشها کانالهایی هستند که میتوانید با استفاده از آنها به یک بازاریابی مطلوب دست یابید. نمیتوان گفت که کدام یک از آنها به طور حتم بهترین است. هر یک از گزینهها بسته به نیاز و شرایط شما میتواند بهترین باشد. البته ناگفته نماند که میتوانید در بازاریابی دلخواه خود چند گزینه را با همدیگر ترکیب کنید و در نهایت به یک استراتژی واحد برسید. در بخش بعدی به هر یک از زیر مجموعههای دیجیتال مارکتینگ میپردازیم.
با تولید محتوای باکیفیت و انتشار آن، خود را به عنوان یک مرجع معتبر محک میزنید. تولید محتوای شما باید با استراتژی مد نظر شما همخوانی داشته باشد. بازاریابی محتوا پروسهای طولانی مدت است که با تولید آن اعتماد مشتری جلب خواهد شد، چرا که یک مجموعه قلابی هیچوقت وقت و هزینهای را از بابت تولید محتوا صرف نمیکند. بازاریابی محتوا نیز به نوبه خود دارای انواع مختلفی است که عبارتند از: وبلاگ، ویدیو، پست گذاری در شبکههای اجتماعی، کتاب الکترونیکی، اینفوگرافیک، بروشور و… .
روش کار در تبلیغات کلیکی بدین صورت است که به ازای تعداد کلیکهایی که بر روی تبلیغ شما زده میشود، هزینه پرداخت میکنید. هزینه اولیه برای تبلیغات کلیکی پایین میباشد، از این رو برای مشاغل رده پایین که بودجه کمی دارند بسیار مناسب است. این نوع از تبلیغات را میتوان به سه روش زیر انجام داد:
میتوان به جرات گفت که در سالهای اخیر شبکههای اجتماعی به قدرتمندترین تریبون برای بازاریابی تبدیل شدهاند. درصد خرید و فروش کالا از طریق شبکههای اجتماعی بسیار بالا است. در این نوع از بازاریابی تعاملی بین فروشنده و خریدار به وجود میآید که کیفیت کار را افزایش میدهد.
دیجیتال مارکتینگ یک مبحث بسیار گسترده در بازاریابی میباشد و در دنیای امروز که سرعت رشد دنیای دیجیتال به حدی رسیده است که اگر شما در آن فعالیت نکنید از آن عقب میمانید.
ما در دوره MBA حضوری و آنلاین تمام مباحث مورد نیاز شما در دنیای دیجیتال به صورت چالشی با شما در میان میگذاریم و در طول آموزش تمام چالشهای شما را به همراه خودتان حل مینماییم. آیا با دوره MBA علم ساز آشنا هستی؟
میتونی از طریق لینک زیر مباحث آموزشی این دوره به صورت کامل ببینی.