زمان تقریبی مطالعه: 5 minutes
چگونه سخنران خوبی باشیم ؟ اگر شما به سخنرانی میپردازید یا حتماً متوجه شدهاید که هر سخنرانی دغدغههای خاص خودش را دارد. همه سخنرانان میدانند که باید مراحل عمومی را قبل از اجرا طی کنند مثلاً طرح سخنرانی را از پیش تدارک ببینید و یا روی وضعیت عصبی خود کنترل پیدا کنند و یا تمرینات لازم را برای مواجهه با سوالات حضار انجام دهند.
خوشبختانه پیشنهادات و توصیههایی وجود دارد که میتواند به طور ویژه دغدغههای شما را کمتر کند. در این مقاله سعی کردهایم بهترین توصیهها را برای شما فراهم سازیم.
اغلب انسانها تمرکز روی خودشان و خواستههایشان را مقدم میدانند. سخنرانان هم قبل از ارائه بیشتر به خودشان فکر میکنند. البته که این یک اشتباه رایج امّا بزرگ است.
بهتر است به نیازهای مخاطب خود توجه کنید نه فقط به وضعیت خودتان! همیشه میگویم این سوال را از خودتان بپرسید. مخاطبین من دوست دارند چه چیزهایی را از زبان من بشنوند.
این سوال به شما کمک میکند تا مخاطب را در کانون توجه قرار دهید. بنابراین قبل از سخنرانی بر اساس نیاز حضار و شنوندگان تمرین خود را تکمیل کنید.
همه چیز اطلاعات نیست. شاید اطلاعات دانش محور اصلی سخنرانی شما باشد ولی فراموش نکنید که برای شنیدن موثر نیازمند تزریق احساسات هستید.
مردم همیشه پیامهای حاوی احساس را بهتر و بیشتر از پیامهای مبتنی بر واقعیت میپسندند آنها پیامهای احساسی را به خوبی به یاد میآورند.
اخیراً دانشمندان هم پی بردهاند که پاسخهای هیجانی و احساسی مسیر هموارتری را در ارتباط با حافظه بلندمدت طی میکنند. حتی سخنرانیهای کاملاً تکنیکال هم میتوانند کمی چاشنی احساس داشته باشند. کافی است روی کاربردها و مزایای علم و فنآوری متمرکز شوید و این قسمت را با احساس توام کنید. فواید همیشه احساسات را تحریک میکنند.
خیلی از سخنوران و گویندگان خوب و کامل تمرین نمیکنند. بیشتر آنها از قیدهایی استفاده میکنند که منفعل هستند و صرفاً در تمرین ذهنی خلاصه میشوند. این قیدها شرایط سخنرانی را تداعی نمیکنند. فراموش نکنید نمایش شما باید عین واقعیت باشد. مثلاً نشسته تمرین نکنید. کمی ایستاده صحبت کنید و از حرکات بدن غافل نشوید.
بهتر است سخنرانی را به چند قسمت تقسیم کنید و تسلط هر قسمت را به دست آورید. قسمتی را انتخاب کنید و با تمرکز بالا به معرفی آن بپردازید. هنگامی که کاملاً با آن قسمت آشنا شدید به سراغ قسمت بعدی بروید.
شاید اصلاً توجه نکرده باشید که غذا چه نقش مهمی در سخنرانی شما دارد. تغذیه صحیح به طور فوق العاده عملکرد شما را بهبود میبخشد و تغذیه نامناسب هر اتفاق نامطلوب مربوط به جلسه شما را بدتر میسازد.
همانطور که یک دونده ماراتن نیاز به بارگیری کربوهیدارت دارد، سخنرانی شما هم نیاز به مواد غذایی خاصی دارد تغذیه شما باید در راستای ارتقای شکلگیری حافظه و حفظ اطلاعات باشد نه به گونهای که هم تمرکز خود را از دست دهید و هم قدرت یادآوری شما کاهش یابد.
کربوهیدرات پیچیده، آجیل، روغن غیر اشباع و غذاهای حاوی امگا3 و غذاهایی که حاوی فلاوانول هستند بسیار کمککننده به حساب میآیند. غذاهای حاوی فناوانل مثل بریها، سیب و کاکائو بسیار مفید هستند. از قند سفید و شیرینی پرهیز کنید. مصرف قند سفید انرژی را به سرعت بالا میبرد امّا در نهایت به سر در گمی ذهنی و کاهش تمرکز ختم میشوند.
داشتن برنامه مصرف کافئین هم ضروری است. کافئین باعث افزایش هشیاری و خلاقیت میشود امّا چنانچه بیش از حد مصرف شود ظرفیت حافظه را کاهش میدهد، خشکی دهان ایجاد میکنند و حتی اضطراب هم به دنبال دارد. بهتر است تا 100 میلی گرم کافئین دریافت کنید.
تمامی افراد در این مورد اتفاق نظر دارند که گویندگی یک هنر است و پیرو آن شخصی که گویندگی میکند هنرمند میباشد. در گذشته هنگامی که فضای مجازی و تلویزیونی وجود نداشت، اکثراً مردم خود را با رادیو سرگرم میکردند. اگر از اشخاص پا به سن گذاشته در این باره پرسوجو کنید از صداهای آن زمان به نیکی یاد خواهند کرد و این جمله را یادآوری میکنند که این تنها صداست که باقی میماند.
آیا میدونستی ما به صورت مستمر تست آنلاین و حضوری برای گویندگی برگزار میکنیم؟
اگه تمایل داشتی توی این تست شرکت کنی کافیه فرم زیر پر کنی تا باهات در مورد زمانش باهات تماس بگیریم.