مهارتهای فروشندگی حرفهای، مهارتهایی میباشند که موجب میشود تا شما با یک فروشنده عادی و ساده تفاوتهای زیادی داشته باشید. ممکن است شما هم با فروشندههایی مواجه شدهاید که به صورت حرفهای صحبت میکنند و به شما حس بهتری از خرید را میدهند. بنابراین مهارتهای فروشندگی اهمیت بسیار زیادی دارد.
حتما تا به حال پیش آمده که چند روزی مشتری و فروش نداشته باشید و از کارتان ناامید شوید. در این مواقع چه فکری میکنید؟ آیا فکر میکنید که مشکل از شماست یا اینکه مردم به دلیل شرایط اقتصادی خرید نمیکنند. تحقیقات نشان میدهد که در چنین شرایطی بیشتر فروشندهها از خودشان ناامید میگردند.
البته هیچ کس نمیتواند نرخ بستن قرارداد را به ۱۰۰ درصد برساند. ولی اگر دائماً با این مشکل یعنی از دست دادن معاملاتتان مواجه میشوید، قطعاً یک جای کار میلنگد و این حالت، یعنی خرید نکردن مشتری باید یک مشکل جدی باشد. در ادامه چندین دلیل ساده که از دلایل خرید نکردن مشتریها میباشد و بیشتر فروشندهها با آن مواجه میشوند را بررسی مینماییم.
یکی از دلایل نداشتن مشتری این است که میخواهید به همه بفروشید. کاریز فروش خوب به کیفیت بستگی دارد نه به کمیت. در صورتی که مشتریان بالقوه از شما خرید نمیکنند، بهتر است دوباره کیفیت را ارزیابی نمایید و به مشتریان بالقوهتان دقت کنید که آیا مناسب هستند یا فقط میخواهید به هر کسی که کوچکترین علاقهای به محصول شما نشان دهد، آن را بفروشید. در صورتی که بر روی افراد مناسب و واجد شرایط تمرکز کنید، فروشتان نیز بیشتر میشود.
از دلایل دیگر این است که مشتری را دور میکنید. امروزه مردم دوست ندارند، کسی چیزی را به زور به آنها بفروشد، بنابراین سعی نکنید با تظاهر به خوشحالی، انرژی داشتن و غیره بر روی مشتری اثر بگذارید. بهتر است خود واقعیتان باشید و به مشتری ارزش واقعی ارائه دهید و به جای اینکه خود را یک فروشنده بدانید، بهتر است به عنوان یک مشاور باشید.
از دلایل دیگر میتوان به روبرو نشدن با ایرادها اشاره کرد. پیدا کردن مشکلات ترسناک میباشد، اما بیتوجهی کردن به آنها و انگاشتن اینکه مشکلی وجود ندارد نیز فایدهای نخواهد داشت. طبیعتاً نکاتی وجود دارد که مشتریان نسبت به آن اعتراض میکنند. بنابر این با پرسیدن سوالاتی که به دلایل منصرف شدن از خرید و یا دودل شدن مشتریان منجر شود، میتوانید دلیل از دست دادن مشتری را متوجه شوید.
دلیل دیگری که باعث از دست دادن مشتری میشود، این است که فوریتی را ایجاد نمیکنید. اگر دلیلی برای خرید کردن به مشتری ندهید، معامله را از دست خواهید داد. بنابراین باید برای به نتیجه رساندن یک معامله بدانید که محصول شما چه کمکی به حل مشکلات مشتری مینماید و با پرسیدن سوالهایی، هدفی برای خرید محصولتان را برای مشتری ایجاد نمایید.
به مشتریها احساس امنیت نمیدهید. طبیعی است که کسی برای چیزی که ۱۰۰ درصد از آن مطمئن نباشد، هزینه نکند. بنابر این به این جهت باید تلاش کنید تا ریسک را تا حد ممکن کاهش دهید و با امکان مرجوع و بازگشت پول، به مشتری اطمینان دهید.
به جهت افزایش مشتری مغازه، روشهای زیادی وجود دارد که با رعایت کردن آنها به نتیجه خواهید رسید. یکی از این روشها این است که، نسبت به محصولتان تعصب داشته باشید. به این منظور راجع به محصولتان اطلاعات کافی را کسب کنید و درباره ظاهر و باطن محصول اطلاعات کافی داشته باشید تا به پرسشهای احتمالی مشتریان پاسخ بدهید. آنها با این کار متوجه میشوند که محصول قابل اهمیت و ارزشمند میباشد. علاوه بر آن بهتر است بر روی مزایای محصول تاکید داشته باشید و ویژگیهای محصول را بیان کنید تا مشتری متوجه شود که چرا باید آن را خریداری نماید. همچنین باید به اندازه کافی در مورد محصول توضیح دهید. دادن اطلاعات کافی در مورد محصول به شما کمک میکند تا بتوانید بهتر مشتریان را به خرید کردن ترغیب نمایید.
روش دیگر، ارتباط برقرار کردن با خریدار میباشد. به این منظور بهتر است، علاقه خود را نسبت به محصول به مشتری انتقال نمایید. در واقع فروشنده خوب فروشندهای است که به کالای خود ایمان داشته باشد و آن را با اشتیاق به مشتریان توضیح دهد. به منظور نشان دادن این حس، میتوانید از نقش زبان بدن در بازاریابی و لحن سخن گفتن غافل نشوید. همچنین میتوانید انگیزه مشتریهای خود را پیشبینی نمایید که این امر در واقع نشان دهنده درک نیازهای مشتری میباشد که از طریق پرداختن به این نیازها میتوانید توانایی برقراری ارتباط احساسی با مشتری را کسب نمایید. سعی داشته باشید که یخ رابطهتان با مشتری را بشکنید. نحوه ارتباط برقرار کردن با مردم در این بخش اهمیت بسیار زیادی دارد.
به این منظور میتوانید از روشهای افزایش مشتری استفاده کنید، مانند فروش محصولات به عنوان فروشنده صاحب کسب وکار. به این منظور میتوانید با تمام جنبههای منجر به خرید نهایی محصول آشنا شوید و محصولاتتان را به بازار عرضه نمایید.
در صورت نیاز مشکلات فروش را پیدا کرده و آن را برطرف نمایید تا منجر به افزایش مشتری شود. به این منظور تاکتیکهایتان را تغییر دهید. در صورتی که مشتریان همان روال فروش را بارها و بارها بشنوند و در طول ماهها تغییری نکند، به تدریج محصول شما غیر ضروری خواهد بود. بازار هدفتان را بررسی نمایید و تمرکز و فروشتان را بیشتر بر روی آنها بگذارید. طراحی بستهبندی و تکنینکهای بازاریابی را دوباره ارزیابی کنید. اصلاح محصول با در نظر گرفتن بازار هدف و استراتژی فروش میتواند باعث افرایش فروش بشود.
با در اختیار قرار دادن اطلاعات محصول خود به مشتری از طریق کانالهای فراوان میتوانید به این امر دست یابید. همچنین به این منظور میتوانید از روشهای بازاریابی دهان به دهان، تبلیغات، نمایندگیهای فروش، نمایشگاههای تجاری، همایشهای فروش، با استفاده از تماس سرد، نمایش دادن محصول در فیلمها، مسابقات ورزشی و غیره، رویدادهای اجتماعی محلی، برای نمونه با هدیه دادن محصول به خیریههای محلی توجه افراد را به محصولات خود جلب کرده و در عین حال محصول برای هدفهای خیرخواهانه استفاده میشود.
در این مقاله سعی کردیم به راههایی برای افزایش مشتری و فروشتان پیشنهاد کنیم. تصور نکنید که انجام این راهکارها پیچیده میباشند، با انجام دادن آنها به سادگی و میزان تاثیر آنها پی خواهید برد.